Cea mai importanta parte a optimizarii off page pentru motoarele de cautare este linkbuilding-ul. Linkbuilding reprezinta legaturile pe care si le face un site web in spatiul www. Aceste legaturi sunt extrem de importante in fata motoarelor de cautare, iar afisarea rezultatelor depinde foarte mult de calitatea linkurilor primite de un site.
Dupa ce site-ul este pus la punct, adica ofera cat mai mult informatii relevante si corecte, este usor de accesat si navigat si arata bine, este momentul “sa-i facem cunostinta” cu comunitatea www si cu motoarele de cautare, prin plasarea de link-uri.

Exista doua feluri de link-uri pe care un site le poate primi:

dofollow le spune crawlarilor Google sa urmeze linkul si sa viziteze site-ul gasit;
nofollow informeaza motoarele de cautare ca link-ul gasit nu trebuie sa influenteze rezultatele cautarii.

Link-urile dofollow sunt extrem de importante pentru ca aduc o contributie majora page rank-ului (nota pe care Google o acorda unui site). Dezavantajul este ca se gasesc mai greu site-uri care accepta linkuri dofollow iar eforturile depuse pentru a obtine aceste linkuri sunt mai mari.

Exista numeroase metode prin care se obtin backlinkuri. Cea mai populara este plasarea anunturilor. Exista sute de pagini in .ro in care poti sa plasezi anunturi, insa nu toate te ajuta in procesul de linkbuilding.

Clasificare site-uri anunturi:

 

 • site-uri care nu accepta link:
  • nu necesita inregistrare – anuntul se plaseaza rapid, nu te ajuta in linkbulding insa iti poate aduce clienti prin contact telefonic;
  • necesita inregistrare – consuma mult timp si nu merita efortul
 • site-uri care accepta link:
  • dofollow
   • necesita inregistrare – Linkurile dofollow sunt greu se obtinut. Chiar daca site-ul cere inregistrare, creaza-ti cont si plaseaza linkul. Iti va ajuta site-ul sa fie indexat. In plus, site-urile care cer inregistrare sunt mai sigure.
   • nu necesita inregistrare – Este cea mai rapida modalitate de a castiga un link dofollow.
  • nofollow
   • indiferent daca necesita sau nu inregistrare, este bine sa ai in vedere si aceste site-uri. Chiar daca nu se iau in considerare in clasificarea rezultatelor, aceste linkuri iti pot aduce trafic.

Pentru a veni in ajutorul celor care vor sa castige cateva linkuri bune, am facut o lista cu site-urile de anunturi care accepta linkuri dofollow. Daca ai mai gasit site-uri de anunturi cu linkuri dofollow, poti veni in completarea listei.

Lista anunturi cu link dofollow care nu necesita inregistrare:

anunturi.rpi.ro
www.anunturipeinternet.ro
www.micapublicitate.ro
www.avizier.ro
anunta.ro
www.anuntnational.com
www.anunturi-in-bucuresti.ro
www.eanuntul.biz
www.anuntul-meu.com
www.e-anuntul.biz
www.stocuri.com
www.anunturi-terenuri-imobiliare.ro
www.ro-run.ro/
www.ziaresireviste.ro/

Lista anunturi dofollow care necesita inregistrare:

www.vand-urgent.ro
www.ocazionale.ro
www.anunturi.netul.ro
www.eAnunturi.info
www.afloo.ro
www.anunturi.org/

La momentul scrierii articolului, site-urile au fost verificate. Daca observi modificari, te rog sa ma anuntati.
Daca informatia ti-a fost utila, like&share.