Procesul de optimizare a unui site are ca obiectiv principal ocuparea primelor pozitii in rezultatele afisate de motoarele de cautare. Primele rezultate in motoarele de cautare sunt cele mai importante, ele asigurand cea mai mare parte din traficul unui site. Optimizarea corecta a unui site presupune aplicarea mai multor tehnici, natural si corect. Acest lucru presupune o perioada de timp mai mare pentru site-uri dezvoltate. Cei mai multi detinatori de site-uri isi doresc rezultate rapide care se pot obtine prin tehnici care nu sunt de cele mai multe ori indicate.

SEO presupune respectarea unor reguli care tin de bun simt si implicare. Corectitudinea si activitatea zilnica  sunt foarte apreciate de motoarele de cautare. De-a lungul timpului, dorinta de a ocupa primele pozitii in motoarele de cautare, a scos la iveala diverse tehnici si modalitati de a obtine rezultatele dorite. Unele tehnici sunt foarte bune, altele pot distruge un site. Aceste tehnici SEO au fost impartite in:

  • White Hat SEO
  • Black Hat SEO

Ce este White Hat SEO?

White Hat SEO presupune aplicarea tuturor tehnicilor si folosirea instrumentelor de promovare a unui site in mod corect si natural. Google apreciaza site-urile cu design placut, usor de navigat, care ofera informatii de calitate referitoare la domeniul de activititate. Un site de calitate va primi backlinkuri si trafic de calitate. Setarile meta tagurilor si a cuvintelor cheie indica motoarelor de cautare exact ce sa afiseze in rezultatele cautarilor.

SEO White Hat  este un proces aproape continuu pentru un site care aduce un succes foarte mare. In timp, rezultatele online vor contribui la cresterea semnificativa a unei afaceri. Rezultatele SEO White Hat nu apar  instant dar dupa cateva saptamani se poate vedea o imbunatatire semnificativa. Seo White Hat asigura site-ului o prezenta buna si de lunga durata  in rezultatele motoarelor de cautare.

Ce este Black Hat SEO?

Black Hat SEO se refara la tehnici “murdare” de a ajunge in topul rezultatelor de cautare. Aceste tehnici nu au avut niciodata succes pe termen lung. Mai mult, site-urile penalizate pentru SEO Black Hat sunt foarte greu de adus din nou pe o pozitie buna in rezultatele motoarelor de cautare. Cele mai utilizate tehnici SEO Black Hat sunt:

  •  Textul invizibil presupune scrierea unui sir de cuvinte cheie cu aceeasi culoare ca cea a fundalului. Acest lucru inseamna ca vizitatorii nu pot vedea cuvintele scrise insa motoarele de cautare le va citi si lua in considerare;
  • Keyword stuffing – site-ul contine doar cuvinte cheie;
  • Doorway pages – pagini web care nu sunt puse la dispozitia vizitatorului. Aceste pagini sunt create special pentru motoarele de cautare;
  • Duplicate content – continut care apare si pe alte pagini web;
  • Scraping – sustragerea de continut de la alte site-uri;
  • Link spamming – folosirea unor metode nenaturale de a obtine backlinkuri.

Ce este Grey Hat SEO?

Exista site-uri care sunt optimizate combinand cele doua tehnici White Hat SEO si Black Hat SEO. Aceasta metoda poarte denumirea de Grey Hat SEO. Grey Hat SEO se foloseste destul de mult si cateodata are rezultate bune. Insa, riscul este destul de mare.

SEO presupune multa munca, imaginatie, cercetare si mai ales rabdare. Tehnicile White Hat SEO sunt cele mai indicate si de durata. Rezultatele apar dupa cateva saptamani si asigura un real succes in mediul online.

Daca ti-a fost folositor acest articol, like & share.